BIBLIOTECA - ”cea mai frumoasă dintre lumile posibile”!

marți, 11 octombrie 2016

Memorie şi cunoaştere locală

    Parafrazându-l pe unul din marii istorici români, Nicolae Iorga, comunitatea locală care nu-şi cunoaşte istoria este ca şi copilul care nu-şi cunoaşte părinţii. Avem mereu nevoie să ne întoarcem înspre rădăcini, înspre origini ca să nu rătăcim drumul ce-l avem de parcurs. 
   Este important ca şi adulţii, dar mai ales copiii să-şi cunoască localitatea, evenimentele care s-au derulat în acest microspaţiu, tradiţiile, până la istoria propriei familii. Sectiunea de Memorie si Cunoaştere Locală va fi un mijloc real de promovare a colecţiei şi serviciilor de istorie locală, va facilita de asemenea accesul la unele documente de istorie locală.
    În cadrul proiectului Replicarea serviciului ”Digitalizarea istoriei locale”, cu suportul IREX/ Programul Novateca, Biblioteca Publică Coştangalia îşi asumă, în cadrul comunităţii locale, rolul de agent esenţial în vederea colectării, achiziţionării şi promovării culturii locale, prin organizarea, structurarea informaţiilor privind istoria instituţiilor, a familiilor, minorităţilor, mediului, conservarea colecţiilor de istorie locală pentru a asigura generaţiilor viitoare accesul la informaţie, publicarea de documente de interes local, promovarea moștenirii culturale a localității prin mijloace tradiționale și moderne, organizarea de expoziţii şi cercuri de lectură, promovarea unor programe interactive.


2 comentarii: