BIBLIOTECA - ”cea mai frumoasă dintre lumile posibile”!

joi, 11 august 2016

Cum să fii creativ?

1.     Imaginati-va cel mai rau scenariu.
Daca pierzi cel mai bun client? Daca industria ta specifica se scunfunda? Daca un rival de pe piata intra puternic in joc?



2. Jocul de-a "de ce?".

Cei cinci "De ce?" reprezinta radacinile analizei amanuntite; intreaba-te de cinci ori "de ce", in speranta ca vei gasi solutia ideala la o problema sau greseala. Nu astepta insa sa comiti o greseala. Alege un obicei de al tau si intreaba-te de ce il pui in aplicare. De ce faci un anumit lucru? Cu cat te intrebi mai mult "de ce?", cu atat vei vedea lucrurile intr-o alta lumina.


3. Prefa-te ca ai ramas fara bani.

Ce vei face, in situatia in care ramai falit? Gandeste-te la toate scenariile. Cum vei implementa cele mai bune idei, pentru a te salva? Cand stai cu spatele la zid si simti ca nu ai nicio scapare, te vei concentra intens asupra gasirii unei solutii. Acesta este singurul lucru care conteaza.


4. Prefa-te ca nu exista reguli.

Fiecare business are reguli scrise si nescrise si acestea sunt facute sa fie incalcate. Daca vii cu ceva nou? Daca nu trebuie sa ceri permisiunea nimanui, pentru a implementa o idee de afaceri? Daca partenerul tau este limitat si nu vede intregul tablou? Daca modifici modul in care iti instruiesti angajatii? Incalca macar pshic unele reguli, mai ales daca sunt autoimpuse.


5. Ai cinci minute sa rezolvi o problema!

Viteza este o alta mama a inovatiei. Alege o problema si incearca sa ii gasesti o solutie fulger, in doar cinci minute. Imagineaza-ti ca ai doar cinci minute, ca sa decizi incotro merg banii tai. Este usor sa joci in mai multe scenarii imaginare, sa te pierzi in alegeri. Alegerea rapida a deciziilor poate reprezenta o cale excelenta de rezolvare a unor probleme altfel mari.


6. Imagineaza-ti cum arata perfectiunea.

Sa spunem ca vrei sa imbunatatesti un proces. Suntem instruiti sa actionam mecanic si matematic: concediaza 3% din oameni, reduce costurile cu 4% etc. Dar daca scopul tau este insasi perfectiunea? Ce trebuie sa faci, pentru a o dobandi?


7. Esueaza in mod intentionat.
Expertii recomanda experimentele neintrerupte, dar planificarea acestora necesita un anumit nivel de creativitate umana. Esueaza si vezi ce se intampla (alege "un esec" mai mic, care nu implica pierderi financiare sau de alta natura). Sa spunem ca in fiecare zi iti verifici emailul. Maine, asteapta o ora si vezi ce se intampla. A meritat asteptarea? Ai reusit sa comunici mai bine cu angajatii, in acest timp, in care ai fi stat cu ochii in calculator? Ajutandu-i pe altii te ajuti pe tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu