BIBLIOTECA - ”cea mai frumoasă dintre lumile posibile”!

vineri, 12 august 2016

Impresii de neuitat la Școala de Vară a Tinerilor Bibliotecari

     22 de tineri bibliotecari din mai multe raioane a Republicii Moldova, inclusiv şi Biblioteca Publică Coştangalia, Cantemir și-au fundamentat abilităţile de lider de echipă, de consolidare a capacităților pentru a iniția şi dezvolta istorii de success, de promovare a rolului bibliotecii, în cadrul Școlii de Vară pentru Tinerii Bibliotecari, eveniment organizat de Novateca: The Global Libraries Program in Moldova, în perioada 08-12 august 2016.
Rețeaua tinerilor bibliotecari
    Mulți dintre ei au venit neexperimentați, timizi, neîncrezuți și nehotărîți în propriile forțe. Luînd în consideratie cele expuse, Școala de Vară a reusit să-i motiveze pe tineri să privească optimist la situația creată și să se încadreze în acest proces făcând primii pași într-o lume plină de informație.
    Agenda de lucru  a fost destul de încărcată, dar graţie atitudinii pozitive, activităţilor bine organizate, bazate pe mişcare, jocuri, provocări, lucru în grup si multe distracţii în împrejurimile și foișoarele diverse ale camping-ului, au reuşit să facă faţă şi s-o scoată la capăt, aflînd  ce sunt inovațiile de bibliotecă; mobilizarea comunitară; importanța parteneriatelor cu factorii de decizie; reţelele de advocacy; beneficii şi obstacole în formarea şi menţinerea reţelelor; eficientizarea promovării activității pe rețelele sociale; scrierea și diseminarea istoriilor de success; elaborarea şi menţinearea unui blog, sub îndrumarea bloger-lui Geo Lupaşcu. 
        În toate aceste zile au primit o doză de optimism şi energie, participanții avînd ocazia de a învăța lucruri noi și folositoare în desfășurarea activității lor în biblioteci, de la traineri cu experiență, dna Lidia Kulikovschi, dna Daniela Drăghici, dl Oleg Bursuc, care au facilitat înțelegerea și asimilarea conținutului prin forme atractive, interesante şi inedite.

     Vizitele la Biblioteca Naţională pentru copii "Ion Creangă", Biblioteca Municipală "B. P. Hasdeu", Biblioteca Naţională” le-au ajutat să perceapă modalitățile de lucru cu bibliotecarii, elementele specifice de îmbunătățire și modernizare a bibliotecii, de implementare a seviciilor noi.
"Sunt nespus de încântată că am avut ocazia să particip la Școala de Vacanță, unde am putut să-mi sigilez cunoștințele, să rămân cu impresii bune despre toți învățăceii care au beneficiat de aceste sesiuni. Toată informația căpătată îmi va servi ca o prismă pentru aplicarea deprinderelor în practică. Vreau să mulțumesc trainerilor noştri, doamna Lidia, doamna Daniela, domnul Oleg pentru sesiunile interesante și utile și de asemenea  programului Novateca pentru o așa oportunitate", a menţionat Dina Sicorschi.
Cu o doamnă de excepție, Daniela Drăghici!
     Şcoala de Vară a fost o experienţă minunată datorită legăturilor, pe care le-au format, cât şi informaţiile din cadrul sesiunilor învăţate, schimbului de experiențe şi idei.
     22 de bibliotecare tinere, inovatoare, lidere sunt motivate să aplice în bibliotecile de unde vin, cunoștințele, abilitățile și atitudinile dobândite în aceste zile petrecute la SkayLand Camping&Resort, în încercarea de a transforma biblioteca  în spațiul de informare, formare, comunicare, recreere și socializare. De asemenea, vor contribui în mod activ, la gestionarea grupului Tinerii Bibliotecari NOVATECA, din care fac parte, printr-o colaborare din ce în ce mai strânsă și mai productivă între bibliotecile publice din țară.


        A fost splendid, a fost ceva special!!!

 Biblioteca Publică Coştangalia, email: bp.costangalia@gmail.com,
 Facebook: Biblioteca Publică Coştangalia, Cantemir.


O echipă de lideri puternică si inteligentă!






2 comentarii:

  1. Bravo, Diana! Acum seamna a blog de profesionis! Materiale despre evenimnte, emotii, materiale din alte domenii. Il voi urmări cu interes

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vă mulţumesc! Oricînd vor fi binevenite opiniile, sugestiile, criticile dvs!

      Ștergere